Coronavirus

Laatste informatie rondom het coronavirus, laatst bijgewerkt: 01-04-2020 | 11:00 uur

Geachte gast,

Iedereen is in de ban van de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen hiervan. U vraagt zich ongetwijfeld af wat dit voor gevolgen heeft voor uw reis. Vandaar dat we hier uitleggen wat de impact is, en welke gevolgen dit voor uw boeking zal hebben.Volgend op de aangescherpte maatregelen die door onze overheid zijn afgekondigd willen we u een korte update geven.

Over uw boeking:

Op dit moment kunnen alle boekingen in Nederland op normale wijze doorgaan. We raden iedereen aan om de richtlijnen van het RIVM, in combinatie met de adviezen van de World Health Organisation (WHO) op te volgen. Hieronder kunt u de volgende (afwijkende) voorwaarden vinden, als u uw boeking toch wilt annuleren of wijzigen, in verband met het coronavirus.

Wij zullen op de volgende manier omgaan met het annuleren en wijzigen van uw boeking:

  • Is de dag van aankomst van uw boeking voor of op 30 april? U kunt uw boeking dan wijzigen naar een latere datum binnen een jaar na de oorspronkelijke aankomstdatum. Voor het omboeken berekenen we €25,- wijzigingskosten. De meerprijs voor een eventuele duurdere periode zal in rekening worden gebracht. Een eventuele minderprijs wordt niet verrekend. We proberen de reserveringen voornamelijk in dezelfde villa doorgang te laten vinden. 
  • Voor boekingen met aankomst datum na 30 april, gelden de standaard voorwaarden. Mocht u uw boeking toch definitief wensen te annuleren, dan zullen de normale annuleringsvoorwaarden gelden. Deze kunt u vinden in onze algemene voorwaarden.

We vragen u om uw reserveringsnummer, aankomstdatum, en huisnummer van de woning te vermelden.
We hopen dat u er begrip voor heeft dat een antwoord langer op zich laat wachten dan gebruikelijk, in verband met deze buitengewone omstandigheden.

Informatie over contact met PUUR Exloo

We hebben op dit moment een enorme stroom aan mail- en telefoon verkeer van gasten.
Dit alles maakt dat onze medewerkers niet direct overal op kunnen reageren.
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn willen we u het volgende vragen:

  • Heeft u een vraag over uw boeking tussen nu en 30 april dan kunt u uw vraag mailen naar service@fijnopvakantie.nl telefonisch zijn wij door de drukte moeilijk bereikbaar, mocht u toch telefonisch contact willen (tussen 13:00-!7:00 uur), houdt u dan rekening met een langere wachtrij dan dat u van ons gewend bent.
  • Heeft u een vraag welke betrekking heeft op een boeking ná 30 april, dan willen wij u verzoeken onze website in de gaten te houden. Zodra er meer duidelijkheid is over ons beleid zullen we dit delen op onze website. Heeft u een dringende vraag die niet kan wachten, dan verzoeken wij u per mail contact met ons op te nemen: service@fijnopvakantie.nl

Extra hygiëne maatregelen bij PUUR Exloo

Het team van PUUR Exloo heeft extra maatregelen getroffen zodat u kunt blijven genieten van een verblijf midden in de natuur. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. 

  • Bij Familie resort PUUR Exloo hebben we een receptie loze aankomst. Dit betekent dat u minimaal een dag voor aankomst een mail van ons ontvangt met daarin een code om toegang te krijgen tot de door u gehuurde villa. Meer instructies hierover ontvangt u per mail. 
  • Voor uw en onze veiligheid zal na het verlaten van de villa, de villa eerst 24 uur in 'quarantaine' gaan. Dit betekent dat niemand de woning zal betreden. Na deze 24 uur zal de woning grondig schoongemaakt worden. 
  • Extra aandacht besteden wij aan het reinigen van handcontactpunten in de villa, dit betekent dat deurklinken, handvatten, lichtknopjes, etc. extra goed gereinigd worden. 

Bij het hanteren van de deze extra hygiënemaatregelen (de woning gaat na verlaten 24 uur in 'quarantaine') kan het voorkomen dat u geen beschikbaarheid kunt vinden op onze website op de door u gewenste datum. Wij willen u vragen ons te mailen zodat wij (indien mogelijk) samen een passende oplossing kunnen vinden. 

Voorzorgsmaatregelen op het park:

Tot en met 30 april zullen alle faciliteiten op PUUR Exloo gesloten zijn. Dit houdt in dat u geen gebruik kunt maken van de faciliteiten in het naastgelegen hotel, zoals het zwembad, de fitness, wellness en de horeca.
Het is wel mogelijk om uw boodschappen te laten bezorgen bij de Spar Pater in Exloo ze zijn telefonisch te bereiken op 0591-549082 of via mail sparpater@despar.info. Meer informatie vindt u hier

Voor nu wensen wij u alle gezondheid en danken wij u voor uw geduld en begrip.

Het team van PUUR Exloo

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal